Tiramisu cu afine – Se prepară din 500g mascarpone, 500 ml frișcă lichidă, 400g pișcoturi și…
Ingrediente necesare:
- 500 g mascarpone
- 500 ml frișcă lichidă
- 400 g pișcoturi
- 2 lingurițe cafea instant (Nescafe)
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lingură zahăr pudră
- Gem de afine sau compot de afine +2 linguri amidon de porumb
- Pudră de cacao pentru decor
Mod de preparare:
Mixăm frișca spumă tare împreună cu zahărul pudră și cel vanilat. Cu mare grijă încorporăm și mascarpone în frișcă.
Punem deoparte un pic din cremă.
Trecem pișcoturile prin cafea și punem un strat în tavă. Întindem jumătate de cremă peste pișcoturi. Peste cremă punem gemul de afine.
În loc de gem de afine putem folosi și compot de afine: punem compotul la fiert, adăugăm amidonul și amestecăm bine.
Peste stratul de afine întindem crema rămasă peste care mai punem un strat de pișcoturi trecute prin cafea.
Ungem cu crema pusă deoparte, pudrăm cu cacao și decorăm în continuare după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!