Iată 6 fructe uscate care pot înlocui pastilele:
Smochinele uscate
Experții recomandă smochinele uscate deoarece „Ajută la scăderea unei tuse debilitante și, de asemenea, redă roșeața din obraji. Smochinele cresc nivelul de fier din sânge, având mai mult fier chiar și decât merele.”
Smochinele au proprietăți diuretice cu un efect benefic asupra rinichilor și potasiul, iodul, fosforul, calciul, manganul, sulful, bromul precum și vitaminele A, B1, B2 și C ajută esofagul să funcționeze mai bine.
De asemenea, smochinele sunt importante și pentru sistemul cardiovascular: reduce coagularea sângelui în caz de insuficiență venoasă, previne dezvoltarea hipertensiunii și calmează și bătăile inimii prea frecvente.
Caisele uscate
Caisele uscate au și ele efect benefic asupra sistemului circulator, substanțele conținute dilatând și curățând vasele de sânge. Datorită magneziului conținut, au capacitatea de a ameliora spasmele pereților vaselor de sânge. Nu în ultimul rând, îmbunătățesc starea întregului organism: se îmbunătățește starea rinichilor, funcția creierului și memoria: „Actori, studenți, toți cei care au nevoie să-și amintească o cantitate mare de informații, vă sfătuim să mâncați zilnic cel puțin 50 de grame de caise uscate.”, spun experții.
Grație conținutului generos de magneziu, caisele uscate pot înlocui medicamentele scumpe, prescrise adesea femeilor însărcinate. De asemenea, ajută și la depășirea stresului și cresc hemoglobina din sânge.
Stafidele
Datorită compoziției lor, stafidele ajută la calmarea nervilor și experții sunt de părere că este un remediu excelent pentru iritabilitate însă avertizează că pentru cei care sunt predispuși la creșterea în greutate, stafidele ar trebui consumate cu moderație, datorită conținutului ridicat de zahăr.
Stafidele conțin multe substanțe utile precum potasiul de exemplu, care poate prelungi tinerețea corpului:
„Conținutul ridicat de potasiu activează regenerarea țesuturilor și întărește sistemul cardiovascular.”, spun experții. De asemenea, recomandă stafidele și persoanelor care suferă de anemia.
Prunele uscate
Prunele uscate au un conținut generos de acizi organici, fibre și oligoelemente utile. Îmbunătățesc metabolismu și funcția intestinuluu și normalizează tensiunea arterială. Sunt recomandate și pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.
Ananasul uscat
Chiar și în stare uscată, ananasul își păstrează proprietățile utile și ajută la depășirea excesului de greutate, la menținerea tonusului și chiar la prelungirea tinereții. Toate acestea se datorează conținutului de potasiu și de cupru iar substanța rară, bromeliana, conținută de ananas, este un complex de enzime vegetale care reglează digestia și combate inflamațiile.
Cireșele uscate
Cireșele au capacitatea de a elimina substanțele chimice din corp și sunt recomandate locuitorilor din orașe. Cantitatea mare de pectină conținută ajută la adunarea acestor substanțe chimice nocive și la îndepărtarea lor din corp, înainte să intre în fluxul sanguin. De asemenea, sunt și un expectorant și antiseptic excelent.
„Pentru cei care suferă de convulsii, este util să mănânce cireșe în mod regulat, deoarece au o combinație benefică de oligoelemente precum potasiu, magneziu, vitamina A, C, PP și acizi organici.”, spun experții.