Prăjitură pufoasă cu ciocolată și cocos – Prăjitură la tavă, simplă și rapidă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 250 g unt
- 200 g ciocolată
- 1 cană zahăr tos
- 2 ouă
- 1 cană și jumătate făină
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 cană lapte
Ingrediente necesare pentru umplutura de cocos:
- 250 g fulgi de cocos
- 1 conservă lapte condensat
- 1 ou
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Pentru blat, punem pe baie de aburi untul împreună cu bucățelele de ciocolată. Amestecăm până la omogenizare după care lăsăm să se răcorească un pic.
Într-un bol, mixăm ouăle împreună cu zahărul. Încorporăm laptele, făina amestecată cu praful de copt și ciocolata topită. Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă. Transferăm compoziția în tavă.
Pentru umplutura de cocos, mixăm albușul spumă. Încorporăm fulgii de cocos, laptele condensat, gălbenușul și omogenizăm. Formăm biluțe pe care le punem în tavă, în aluatul cu ciocolată. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-30 de minute.
Decorăm cu fulgi de cocos și servim prăjitura abia a doua zi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!