Ingrediente:

  • frunze de viță de vie
  • 1-2 linguri de sare

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem frunzele într-un vas cu apă pentru 2 ore.

2. Cu ajutorul unui cuțit, îndepărtăm codițele și suprapunem câte 5-10 frunze.

3. Punem la fiert 1-2 litri de apă. Adăugăm 1-2 linguri de sare și amestecăm bine.

4. Scufundăm manunchiurile pregătite anterior și le lăsăm 30 de secunde.

5. După acest interval de timp, scoatem frunzele din borcane și le repartizăm în borcane.

În timpul tăierii codițelor și suprapunerii frunzelor străduiți-vă să formați mănunchiuri de frunze cu aceeași dimensiune. Astfel puteți să umpleți borcanele cu frunze aproximativ identice, ca să obțineți ulterior sărmăluțe egale.

Când veți deschide borcanul, probabil veți observa că frunzele de viță-de-vie vor fi acoperite cu picățele albe: acestea sunt depunerile saline.