Prăjitură cu blat pufos și cremă de smântână – Se prepară din 150g făină, 3 ouă, 500g cremă de brânză, 400 ml smântână și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 1 plic praf de copt
- 200 g zahăr
- 100 ml apă
- 200 ml ulei
- 2 linguri pudră de cacao
- 3 ouă
- 150 g făină
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 ml smântână
- Zahăr
- Zahăr vanilat
- Esență de rom
- 500 g cremă de brânză
- 250 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru decor:
- Ciocolată rasă
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm zahărul cu făina, pudra de cacao, praful de copt, uleiul, apa și gălbenușurile, până la omogenizare. La final, folosim o spatulă și încorporăm albușurile bătute spumă tare.
Transferăm compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem blatul până trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, mixăm bine smântâna cu crema de brânză și adăugăm zahăr și esență de rom după gust. Mixăm spumă frișca împreună cu zahărul vanilat după care încorporăm în amestecul de smântână.
Întindem crema pe blatul rece și decorăm cu ciocolată rasă. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!