Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Caserolă cu cartofi și carne tocată (în vas yena) – Mâncărică rapidă și gustoasă, gata imediat – Nu rămâne nimic în vas, vă promit!
Ingrediente necesare:
- 1,5 kg cartofi
- 1 linguriță sare
- 50 ml ulei de măsline
- 400 g carne tocată
- 1 ceapă
- 2 căței usturoi
- Pătrunjel verde tocat mărunt
- 1 linguriță sare
- Jumătate linguriță: boia dulce, boia iute, piper, cimbru uscat
- 200 g cașcaval ras
- 5 roșii cherry
Mod de preparare:
Amestecăm carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, pătrunjelul, usturoiul pisat, 1 linguriță de sare, boiaua dulce și iute, piperul și cimbrul.
Curățăm cartofii și îi tăiem în rondele subțiri. Turnăm peste rondele ulei de măsline, adăugăm și sare și amestecăm bine.
Ungem cu ulei de măsline un vas yena după care punem un strat de cartofi în ea. Peste cartofi punem amestecul de carne, peste care punem cartofii rămași. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc mare pentru 30 de minute.
Scoatem tava din cuptor și presărăm pătrunjel și cașcaval ras deasupra. Punem și jumătățile de roșii și dăm tava înapoi la cuptor, la 200 de grade, pentru încă 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!