Cornulețe moi cu umplutură delicioasă de brânză dulce -Se prepară din 500g făină, ouă, 200 ml ulei, 250 ml lapte și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 42 g drojdie proaspătă
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri zahăr pudră
- 250 ml lapte
- Jumătate plic praf de copt
- 200 ml ulei
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- Brânză de vaci
- Ouă
- Zahăr vanilat
- Zahăr cu scorțișoară
- Stafide
Mod de preparare:
Pentru aluat, cernem făina într-un bol. Adăugăm drojdia fărâmițată, gălbenușurile, zahărul pudră, laptele cald, praful de copt, uleiul, un praf de sare și frământăm până la omogenizare. Acoperim bolul cu un prosop curat și lăsăm deoparte pentru 15-20 de minute. Împărțim aluatul în 8 părți.
Pentru umplutură, amestecăm foarte bine toate ingredientele. Întindem aluatul în formă rotundă, tăiem în triunghiuri, punem umplutura și rulăm.
Transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungem cu albuș de ou bătut și lăsăm deoparte timp de 10 minute. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10-15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!