Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cornulețe de casă fragede și delicioase – Cornulețe cu nucă (după rețeta clasică) – Simplu, rapid, delicios
Ingrediente necesare:
- 300 g făină
- 250 g unt
- 250 g brânză de vaci
- 1 ou
- 12 g praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- 150 g nucă măcinată amestecată cu 150 g zahăr
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm untul și amestecăm cu mâna până obținem un aluat nisipos. Adăugăm brânza, omogenizăm. Adăugăm oul, praful de copt și frământăm un aluat omogen și moale.
Transferăm aluatul pe suprafața se lucru și îl împărțim în 3 părți egale din care formăm 3 bile.
Presărăm suprafața de lucru cu un sfert din amestecul de nucă și zahăr. Punem la mijloc o bilă de aluat și întindem în formă rotundă. Tăiem 8 triunghiuri și rulăm. Transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel cu aluatul rămas și cu amestecul de nucă și zahăr.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 25 de minute aproximativ.
Savurați cu poftă! Poftă bună!