O plăcintă foarte aromată! Predomină dovleacul, simbolul toamnei, dar se simte și aroma de scorțișoară și nucșoară… Este o plăcintă delicată și gustoasă de sezon, pe care n-o poți refuza niciodată…
Ingrediente:
Ingrediente pentru foi:
- 350 grame făină
- 250 grame unt
- 10 linguri apă rece
- 1 lingură de zahăr
- un vârf de sare
- vanilie
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 grame dovleac
- 200 grame zahăr
- 1 plic budincă de vanilie
- 2 linguri de pesmet
- scorțișoară, nucșoară
Mod de preparare:
Pentru început, pregătim aluatul. Amestecăm făina, sarea și zahărul cu untul, până când obținem un aluat nisipos. Treptat, adăugăm apa rece, până când aluatul se leagă și devine omogen… Înfășurăm în folie alimentară și dăm la frigider pentru 60 minute…
Între timp, pregătim umplutura.
Călim ușor dovleacul dat pe răzătoare, împreună cu zahărul, până se înmoaie suficient… Luăm de pe foc și adăugăm budinca de vanilie și pesmetul. Aromatizăm cu scorțișoară și nucșoară…
Revenim la aluat și îl împărțim în două părți – Una mai mică și una mai mare…
Întindem în foaie subțire bucata mare de aluat – Cu aceasta, acoperim tava și pereții acesteia…
Înțepăm din loc în loc, apoi întindem umplutura de dovleac…
Cu cea de-a doua foaie de aluat acoperim dovleacul, lipind-o de marginile primei foi.
Înțepăm din nou cu furculița, apoi dăm la cuptorul încins în prealabil..
Desertul e gata în momentul în care începe să se rumenească ușor…
Scoatem din cuptor și decorăm cu zahăr pudră vanilat. Porționăm și servim după ce se răcește complet…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețetă aparține dnei. Margareta Cismasiu și a fost preluată cu acord, de pe blogul personal