Mod de preparare:
Alegem prune sănătoase, mari și coapte.
Spălăm apoi prunele, le pocnim în două și scoatem sâmburii. Le așezăm în borcane în așa fel încât să rămână cât mai puțin loc liber, apoi adăugăm în fiecare borcan și câte 2-3 linguri de zahăr și apă.
Închidem borcanele ermetic și le punem la fiert într-o cratiță mare, pe fundul căreia am pus un șervet.
Adăugăm apă în cratiță, atât cât să acopere până la jumătate borcane și fierbem timp de o oră, din momentul în care apa începe să clocotească. După o oră, stingem focul, lăsăm borcanele să se răcorească un pic în apă, apoi le învelim în pături și le lăsăm așa până se răcesc de tot.
Pe urmă, depozităm borcanele în cămară.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Margareta Cismașiu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.