Plăcintă cu foi de casă, brânză și stafide

Ingrediente necesare:

3 ouă
1 kg brânză vaci
150 g zahăr
4 linguri untură
200 ml apă caldă
500 g făină, aproximativ
Stafide
Esență de vanilie

Deasupra: Zahăr pudră

Mod de preparare:

Începem cu aluatul: într-un bol, amestecăm apa cu untura, adăugăm apoi făina și frământăm până obținem un aluat nelipicios și moale.

Împărțim aluatul obținut în 6 părți egale și întindem, pe rând, 6 foi subțiri, pe suprafața de lucru presărată cu făină. Punem foile întinse pe hârtii de copt.

Pentru umplutură: mărunțim bine brânză și o amestecăm cu zahărul, vanilia, ouăle și stafidele.

Împărțim umplutura în 6 părți egale, apoi punem peste fiecare foaie întinsă.

Cu ajutorul hârtiei de copt, rulăm plăcintele, apoi le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 30 de minute.

După ce scoatem tava din cuptor, presărăm cu zahăr pudră.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!