Ingrediente necesare:

  • 5 kg gogoșari
  • 1,5 L apă
  • 4 linguri sare
  • 4 linguri zahăr
  • 400 ml oțet
  • piper boabe, foi de dafin
  • 1 linguriță conservant

Mod de preparare:

Alegem gogoșari sănătoși și cărnoși, îi spălăm și îi tăiem apoi în sferturi.

Punem sferturile de gogoșari într-un vas, împreună cu celelalte ingrediente, apoi turnăm și zeama. Acoperim vasul și lăsăm deoparte până a doua zi. Amestecăm din când în când, apoi a doua zi transferăm gogoșarii în borcane și turnăm zeama peste ei.

Închidem ermetic fiecare borcan, apoi le depozităm în cămară.

În două săptămâni, acești gogoșari gustoși vor fi gata de savurat!

Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețeta aparține dnei. Margareta Cismașiu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.