Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Chifle dulci de casă, făcute în tavă, la cuptor – Se prepară din 500g făină, 70g unt, 100g zahăr pudră, 250 ml lapte, 2 gălbenușuri și…
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 70 g unt topit (nu fierbinte)
- 100 g zahăr pudră
- 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie instant
- 250 ml lapte cald, aproximativ
- 2 gălbenușuri
- 1 ou întreg pentru uns
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia într-un pic de lapte cald, adăugând și un pic de zahăr și un pic de făină. Lăsăm să se activeze.
Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea, zahărul rămas, gălbenușurile, amestecul de drojdie și începem să frământăm aluatul, adăugând treptat laptele rămas și untul topit.
După ce obținem un aluat omogen și neted, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină și îl mai frământăm un pic, formând o bilă. Punem aluatul într-un bol curat, acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, până își dublează volumul.
După dospire, împărțim aluatul în 12 bucăți egale. Luăm prima bucată, formăm un baton lung de 40 cm pe care îl răsucim: fie pe mână, fie pe suprafața de lucru.
Transferăm mini-cozonacii pe tava tapetată cu hârtie de copt. Ungem cu ou bătut și lăsăm la dospit pentru încă 20 de minute. Ulterior, îi ungem din nou cu ou bătut și presărăm deasupra zahăr.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 20-25 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!