Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Fursecuri Linzer – Fursecuri de casă moi și sfărâmicioase, umplute cu gem de caise
Ingrediente necesare:
- 200 g zahăr
- 400 g unt
- 600 g făină
- 2 ouă
- 1 lămâie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 borcan gem de caise
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Punem zahărul, untul moale, făina cernută, 2 gălbenușuri, coaja de lămâie și zahărul vanilat într-un bol mare. Frământăm până obținem un aluat omogen. Învelim aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 1 oră.
După 1 oră, presărăm ușor suprafața de lucru cu făină. Întindem aluatul la o grosime de jumătate de deget și decupăm fursecurile, după cum se vede în imaginea de mai jos. Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10-12 minute.
Lipim câte 2 fursecuri calde cu gemul de caise și le lăsăm deoparte timp de câteva ore. Ulterior, le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!