Foarte gustoase, apetisante și aromate – Pieptul de pui este aromat și suculent, iar pastele și sosul de smântână completează perfect rețeta…
Ingrediente necesare:
- 1 piept de pui
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- 300 ml smântână
- 100 ml vin alb
- 2 linguri de unt
- mărar verde, sare, piper
- 500 grame paste (spaghete)
Cum se prepară?
Pentru această rețetă puteți folosi orice fel de paste. Se pun la fiert în apă cu sare, respectând timpii de fierbere indicați pe ambalaj… Când sunt fierte, se lasă la strecurat..
Într-o tigaie, încingem 1 lingură de unt și adăugăm usturoiul zdrobit… Lăsăm un minut, apoi adăugăm ceapa tocată mărunt… După ce devine sticloasă, adăugăm pieptul de pui tăiat cubulețe… Călim puțin, apoi acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă înnăbușit…
Într-o cratiță separată, încingem cealaltă lingură de unt și adăugăm vinul și smântâna… Lăsăm să fiarbă câteva minute…
După ce carnea este bine făcută, adăugăm sosul de vin și smântână. Potrivim cu sare și piper și mai lăsăm de câteva clocote…
Presărăm mărarul verde tocat și răsturnăm totul peste paste… Dacă doriți, puteți presăra și parmezan deasupra…
Servite calde, pot fi cu ușurință cina ideală…
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord de la dna. Margareta Cismasiu, de pe blogul personal…