Rețetă cu imagini, pas cu pas – Pandișpan de casă moale și pufos – Rețetă simplă și rapidă, pe bază de iaurt – Pandișpan cu iaurt, fraged și aromat
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 180 g zahăr
- 140 g iaurt natural
- 140 g făină
- 50 g amidon
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- 100 ml ulei
- 1 linguriță esență de vanilie
- Coajă rasă de la 1 lămâie
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul tos, sarea și mixăm timp de câteva minute, până obținem o compoziție deschisă la culoare. Adăugăm și coaja de lămâie, iaurtul, uleiul, vanilia și mixăm bine.
Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt și cu amidonul, folosind spatula. Ungem cu unt și tapetăm cu făină tava și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 40-45 minute aproximativ.
După coacere, așteptăm 10 minute după care scoatem pandișpanul din tavă și îl lăsăm să se răcească complet. Înainte de servire, îl pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!