Pâine turcească în tigaie – pufoasă și moale!
Ingrediente necesare:
40 g drojdie proaspătă
400 ml apă
400 ml chefir
1 kg făină
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
ulei
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm drojdia, zahărul, 3 linguri de făină, un pahar de apă caldă, până la omogenizare.
Lăsăm deoparte 10 minute.
După 10 minute, punem și sarea, mai turnăm un pahar de apă caldă și adăugăm și chefirul la temperatura camerei.
Amestecăm până la omogenizare, apoi cernem treptat și făina în bol și frământăm aluatul până capătă o textură lipicioasă și omogenă.
Ungem suprafața de lucru, aluatul și mâinile cu ulei. Transferăm aluatul pe suprafața de lucru, îl mai frământăm un pic, după care formăm o bilă și o punem într-un bol uns cu ulei. Acoperim bolul cu folie și lăsăm aluatul la dospit timp de o oră, la loc cald.
Scoatem aluatul dospit pe suprafața de lucru uleioasă.
Cu mâinile uleioase, împărțim aluatul în bucăți de aproximativ 200 g, formând bile. Noi am obținut 9 bile.
Luăm prima bilă, o presărăm cu făină, apoi o întindem la o grosime de 0,8 mm și la dimensiunea tigăii.
Încingem bine tigaia și coacem turta în ea aproximativ 1-2 minute, pe fiecare parte, după care încă 5-7 minute la foc moderat, până se rumenește frumos pe ambele părți.
Procedăm la fel și cu restul bilelor de aluat.
Ungem pâinicile cu unt, le servim cu brânză proaspătă și roșii
Savurați cu poftă! Poftă mare!