Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Mini-pateuri dulci, cu gem – Gogoși mici, moi și pufoase, făcute la cuptor – Aromă și savoare la tavă
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 350 ml lapte
- 100 g zahăr
- 1 praf de sare
- 25 g drojdie proaspătă
- 3 gălbenușuri
- 100 g unt
- 250 g gem
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia și 1 lingură de zahăr în 100 ml lapte cald. Punem amestecul deoparte, la loc cald, pentru câteva minute până drojdia se activează. Amestecăm gălbenușurile cu 100 g zahăr și cu 200 ml lapte.
Cernem făina într-un bol. Adăugăm amestecul de drojdie, amestecul de gălbenușuri, 1 praf de sare și frământăm un aluat omogen și moale, încorporând și 60 g unt topit (nu fierbinte). Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit la loc cald, timp de 1 oră aproximativ.
După ce aluatul își dublează volumul, îl transferăm pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Întindem la o grosime de 4-5 mm și tăiem în pătrate de 10*10 cm. Punem gem la mijlocul fiecărui pătrat și rulăm.
Transferăm gogoșelele pe o tavă (unsă cu unt), lăsând spațiu cam de un deget printre ele. Le acoperim cu un prosop curat de bucătărie și le lăsăm la dospit timp de 30 de minute. Ulterior, le ungem cu unt topit (40g) și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade, pentru aproximativ 15 minute.
După coacere, le stropim cu 50 ml lapte fierbinte. După ce se răcoresc un pic, le pudrăm cu zahăr pudră și le putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!