Ingrediente necesare:
200 g zahăr
4 ouă
100 ml ulei
90 g cacao
170 g nucă măcinată
1 linguriță esență de vanilie
Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru glazură:
150 ml smântână pentru frișcă
350 g ciocolată menaj
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Mixăm într-un bol mediu ouăle, sarea și zahărul, timp de 5-6 minute sau până când își dublează volumul inițial.
Turnăm în fir subțire și uleiul, amestecând continuu cu un tel, până la omogenizare.
Adăugăm și miezul de nucă, cernem făina și punem și vanilia.
Încorporăm toate ingredientele foarte bine.
Tapetăm o tavă de copt, de 22*13 cm, cu unt și turnăm compoziția în tavă.
Coacem prăjitura timp de 20 de minute, după care o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească 15 minute, timp în care pregătim glazura.
Punem smântâna într-un bol metalic, apoi punem bolul pe foc.
Când smântâna ajunge la punctul de fierbere, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm cu un tel până se topește de tot ciocolata și obținem o textură omogenă.
Lăsăm un pic glazura să se răcească, apoi o turnăm peste prăjitură.
Lăsăm prăjitura și glazura să se răcească de tot, apoi servim.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Sursă rețetă: lindasbakskola.se/2019/01/23/fudge-brownies-2/