Conopidă cu usturoi și cașcaval, la cuptor – Se prepară din 1 conopidă, pesmet, 2 ouă, usturoi și…
Ingrediente necesare:
- 1 conopidă mai mică
- 2/ 3 cană pesmet
- Jumătate cană cașcaval ras
- 2 căței usturoi
- 1 linguriță boia
- 2 ouă
- Sare, piper
- Ulei
Mod de preparare:
Rupem conopida în buchețele și fierbem în apă cu sare până se înmoaie pe jumătate. Trecem conopida sub jet de apă rece și scurgem.
Într-un bol mai mare, amestecăm pesmetul cu cașcavalul ras, cu usturoiul pisat, sare, piper și boia.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și batem ouăle într-un alt bol.
Trecem bucățile de conopidă prin ouă și prin amestecul de pesmet. Transferăm în tavă și stropim un pic de ulei peste ele. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 15-20 de minute sau până se rumenesc frumos.
Servim cu cartofi natur cu unt și pătrunjel.
Savurați cu poftă! Poftă bună!