Rețetă pas cu pas – Ketchup de casă – Sos aromat, ideal pentru pizza, paste, bucate din carne, legume…
Ingrediente necesare:
- 3 kg roșii
- 500 g mere
- 250 g ceapă
- 50 ml oțet de mere
- 1,5 linguri sare
- 1,5 pahar zahăr
- Piper negru și roșu măcinat (după gust)
- Usturoi (după gust)
Mod de preparare:
ADVERTISEMENT
Curățăm merele și roșiile de coajă și le tăiem în bucăți.
Le punem la fiert împreună cu bucățile de ceapă, până ceapa se înmoaie.
Zdrobim cu blenderul după care continuăm să fierbem pasta pe foc mic, timp de 1 oră, până se îngroașă.
Adăugăm sare, zahăr și amestecăm continuu timp de câteva minute. La final adăugăm piperul, usturoiul și oțetul de mere. Luăm sosul de pe foc și-l transferăm în borcane curate pe care le închidem imediat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!