Rețetă deosebită, cu imagini, explicată pas cu pas – Tort Aperitiv 2022 – Tort Festiv cu 3 feluri de umplutură
Ingrediente necesare:
Ingrediente necesare pentru primul strat:
- 2 piepturi de pui (prăjite sau coapte)
- Câteva fire de ceapă verde
- 200 g ricotta (sau cremă de brânză)
- 3-4 linguri maioneză
- 1 lingură mac
- 80 g miez de nucă (prăjit pe tigaie și mărunțit)
- Zeama de la jumătate de lămâie
- Sare și piper
Ingrediente necesare pentru al doilea strat:
- 6 ouă fierte
- 2 linguri maioneză
- 50 g măsline verzi
- Piper negru
Ingrediente necesare pentru al treilea strat:
- 1 legătură pătrunjel
- 2 căței usturoi
- Sare și piper
- -60 ml ulei de măsline
- 400 g cremă de brânză
- 1 lingură smântână
Mod de preparare:
Pentru primul strat, tăiem carnea în cuburi și o prăjim cu sare și piper sau o putem da la cuptor. Punem carnea într-un bol, adăugăm ceapa verde tocată mărunt. Ricotta, maioneza, macul, miezul de nucă și amestecăm foarte bine.
Dacă este nevoie mai putem adăuga un pic de maioneză, ca umplutura să fie suculentă. Încorporăm și zeama de lămâie și potrivim amestecul de sare. Acoperim bolul cu folie alimentară și o dăm la frigider.
Pentru al doilea strat, punem într-un bol ouăle date pe răzătoarea mare, ceapa tocată mărunt și măslinele tocate mărunt. Adăugăm și piper, maioneză și amestecăm foarte bine. Acoperim bolul cu folie alimentară și o dăm la frigider.
Pentru al treilea strat, punem în vasul blenderului usturoiul, pătrunjelul și pasăm. Adăugăm sare, piper, ulei și mixăm din nou. La final încorporăm și crema de brânză.
Tăiem coaja feliile de pâine și tapetăm o tavă de copt de 27*20 cm cu folie alimentară. Păstrăm marginile foliei mai lungi ca să putem acoperi tortul la final.
Așezăm un strat de miez de pâine în tavă, formând un blat uniform. Întindem prima umplutură deasupra și acoperim cu încă un strat de pâine. Întindem a doua umplutură, acoperim cu pâine și întindem și a treia umplutură.
Acoperim totul cu un ultim strat de pâine și acoperim tortul cu folia alimentară. Aplatizăm ușor cu palmele și dăm tortul la frigider pentru 203 ore.
Ulterior, răsturnăm tortul, cu mare grijă, pe un tocător. Îndepărtăm tava și folia și acoperim tortul cu un strat subțire de maioneză. Decorăm după gust și imaginație.
Savurați cu poftă! Poftă bună!