Mini rulouri de nucă umplute cu cremă de cafea și glazurate cu ciocolată – Se prepară din 120g făină, 90g nucă măcinată și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 320 g albușuri ( cam 7-8 albușuri )
- 210 g zahăr pudră
- 90 g nucă măcinată
- 80 g făină
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 40 g făină
- 40 g unt
- 1 lingură cafea instant
- 200 ml lapte
- 150 g zahăr pudră
- 250 g unt
- 1 lingură esență de rom
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g ciocolată
- 30 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă tare albușurile adăugând treptat și zahărul. Cu o spatulă, încorporăm cu mare grijă nuca și făina. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 8 minute.
După coacere, îndepărtăm hârtia de copt și lăsăm blatul să se răcească. După ce s-a răcit, tăiem în 4.
Pentru cremă, punem făina și untul (40g) într-o cratiță. Punem pe foc, adăugăm cafeaua și laptele. Lăsăm să dea în clocot, amestecând continuu până se îngroașă. Lăsăm compoziția să se răcească, amestecând-o din când în când. Mixăm untul (250g) spumă împreună cu zahărul. Adăugăm compoziția cu cafea, esența de rom și mixăm până obținem o cremă netedă.
Întindem crema peste blaturi și rulăm. Tăiem rulourile în bucățele de 5 cm grosime.
Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată împreună cu untul, pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare.
Dăm marginile rulourilor prin glazură.
Savurați cu poftă! Poftă bună!