Datorita efectelor sale benefice, foarte multe persoane aleg sa inceapa o cura cu ceai de turmeric. Prin cura, nu ma refer neaparat la cura de slabire, deoarece ceaiul de turmeric, pe langa efectele sale benefice in curele de slabire, este si un foarte bun detoxifiant, antispetic si antibacterian.
Turmericul, ingredientul principal al preparatelor din curry, contine curcumina, care are proprietati antibacteriene, antiseptice si antiinflamatoare. Gratie acestor proprietati, specialistii recomanda consumul de ceai din turmeric pentru a trata o serie de afectiuni.
Beneficii ale consumului de ceai de Turmeric:
Turmericul este un agent natural antiseptic si antibacterian, care combate virozele de sezon.
La fel ca ceaiul de crusin despre care am vorbit recent, si ceaiul de turmeric ajuta la detoxifierea ficatului.
Turmerciul protejeaza ficatul ( este adjuvant in steatozele hepatice, icter etc.), plamanii si rinichii (restabileste functiile si previne leziunile).
Previne si incetineste simptomele bolii Alzheimer, prin indepartarea placii de ateroscleroza din creier.
Suprima durerea fara a avea efecte secundare.
Ajuta la arderea grasimilor, fiind un bun adjuvant in curele de slabire.
Este folosit inca din antichitate pentru tratarea episoadelor depresive.
Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, ceaiul de turmeric este un bun tratament naturist contra artritei si artritei reumatoide.
Reduce bubitele si alte tipuri de alergii ale pielii.
Ajuta la tratarea cataractei (o boala oculara ce se manifesta prin opacifierea cristalinului), intrucat incetineste procesul de opacifiere prin actiunea sa antioxidanta.
Ceaiul de turmeric un bun adjuvant in infectiile urinare. Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare si antibacteriene, turmericul ajuta la tratarea infectiilor urinare, distrugand bacteriile si reducand inflamatia.
Cum se prepara ceaiul de turmeric?
Ceaiul de turmeric se prepara usor si are un gust nemaipomenit, daca i se adauga putina lamaie si miere. Mai exact, ai nevoie de 4 cesti de apa, o lingura de turmeric (praf), lamaie si miere (se adauga dupa gust).
Apa se pun la fiert, dupa care se adauga turmericul si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. La final, ceaiul se strecoara dupa care se adauga lamaie si miere, in functie de preferinte.