Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură / Plăcintă cu mere, în straturi – Prăjitură / Plăcintă aromată și delicată – Rețetă rapidă și ușoară
Ingrediente necesare:
- 5 mere
- Zeamă de lămâie și scorțișoară, după gust
- 1 cană zahăr
- 1 cană făină
- 1 cană griș
- 1,5 lingurițe praf de copt
- 200 ml lapte fierbinte
- 30 g unt
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 200 ml
Mod de preparare:
Spălăm bine merele după care le trecem prin răzătoarea mare. După gust, le amestecăm cu zeamă de lămâie și scorțișoară. Tapetăm o tavă de 20 cm cu hârtie de copt și ungem cu ulei.
Într-un bol, amestecăm făina cernută cu zahărul, grișul și praful de copt după care împărțim amestecul în 4 părți egale. Împărțim și merele în 3 părți egale.
Punem un strat din amestecul uscat în tavă, peste care punem un strat de mere. Repetăm straturile până se termină ingredientele. Ultimul strat va fi ultima porție de ingrediente uscate.
Punem untul în lapte, amestecăm până la omogenizare. Înțepăm prăjitura cu o furculiță după care turnăm amestecul de lapte și unt în tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45-50 de minute. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească bine și o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!