Nu este un secret că oamenii îşi doresc să trăiască cât de mult posibil. Însă, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, speranţa de viaţă în zilele noastre este la 72 de ani…
Deşi nu a fost găsită formula pentru viaţă veşnică, publicaţia Bright Side a relatat care este secretul longevităţii, dezvăluit de un bărbat care a trăit 114 ani.
Bernando LaPallo, originar din Brazilia, a fost născut în 1901 şi a murit în 2015. El a pus viaţa sa lungă pe seama alimentaţiei sănătoase. „Oamenii mă întreabă adesea ce trebuie să facă să rămână tineri aşa mult. Eu le spun: Eşti ceea ce mănânci“, mărturisea LaPallo în timpul vieţii.
Meniul lui zilnic conţinea mai multe legume organice şi fructe. Însă, mai existau alte 5 alimente pe care el le considera esenţiale, reprezentând cheia longevităţii sale.
Scorțișoară
Scorțișoara are capacitatea de a scade glicemia și de a preveni dezvoltarea diabetului și intoleranța la insulină. Scade colesterolul din sânge, suprimă inflamația din organism și ajută la uciderea bacteriilor și virușilor, care sunt cauzele principale ale infecțiilor.
Miere
Mierea este foarte importantă pentru nutriție pentru că conține mulți nutrienți de care are nevoie organismul și pe care nu le poate lua dintr-o dietă normală. Este bogat în antioxidanți care au rolul de a reduce stresul și de a proteja ADN-ul de mutații. Pe măsură ce omul îmbătrânește, protejarea ADN-ului este un lucru extrem de important deoarece ADN-ul mutant poate declanșa cancerul.
Usturoi
Usturoiul scade tensiunea arterială, combate celulele canceroase, reduce riscul bolilor de inimă.
Ulei de măsline
Grăsimile sănătoase conținute protejează împotriva bolilor cardiace și vasculare și sunt necesare pentru buna funcționare a creierului și pentru o varietate de alte funcții vitale. De asemenea, conține ingrediente cu efecte anticancerigene puternice, acționează împotriva inflamației din corp, osteoporozei și previne boala Alzheimer și alte probleme legate de vârsta înaintată.
Mere
Vitaminele din mere au capacitatea de a încetini procesul de îmbătrânire a corpului. Un măr pe z este suficient pentru ca o persoană să se simtă și să arate mai bine. Merele au puternice abilități de combatere a cancerului și au mai mulți compuși naturali, atât antioxidanți cât și antiinflamatorii. Consumul de mere protejează de dezvoltarea astmului, de formarea calculilor biliari și previne depozitarea colesterolului în organism.