Rețetă simplă, explicată pas cu pas, cu imagini – Lipii de casă – Se prepară din 4 ingrediente și sunt gata imediat
Ingrediente necesare:
- 230 g făină
- Jumătate linguriță sare
- 125 g apă fierbinte
- 20 g ulei de măsline
Mod de preparare:
Punem făina într-un bol, adăugăm sarea, uleiul de măsline și amestecăm cu o lingură. Adăugăm și apa fierbinte, amestecăm cu lingura după care frământăm până obținem un aluat omogen și neted.
Împărțim aluatul în 4 bile pe care le punem pe o farfurie. Acoperim cu folie alimentară și lăsăm deoparte, la temperatura camerei, pentru 30 de minute.
Punem prima bucată de aluat pe suprafața de lucru presărată cu făină. Presărăm un pic de făină și peste aluat și întindem în formă rotundă și subțire.
Prăjim lipia într-o tigaie bine încinsă, pe foc mediu. Când începe să se umfle, o întoarcem pe cealaltă parte.
O scoatem pe o farfurie și o acoperim cu capac până pregătim și celelalte lipii.
Savurați cu poftă! Poftă bună!