kiloCalorii
joi, mai 15, 2025
kiloCalorii
No Result
View All Result

Ceapă la cuptor, de leac pentru multe boli și afecțiuni – Reduce nivelul colesterolului, normalizează zahărul din sânge, scade tensiunea arterială și elimină durerile de cap

Ceapă la cuptor, de leac pentru multe boli și afecțiuni – Reduce nivelul colesterolului, normalizează zahărul din sânge, scade tensiunea arterială și elimină durerile de cap

Mulți oameni cred în mod eronat că proprietățile benefice ale cepei scad în timpul procesului de coacere. Doar uleiurile esențiale se evaporă și, după coacere, toate proprietățile sale de vindecare sunt îmbunătățire.

Ceapa conține vitamina C, un nutrient implicat în susținerea imunității, repararea țesuturilor și în absorbția fierului. Vitamina C acționează și ca un antioxidant puternic, protejând celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. De asemenea, această vitamina este necesară și pentru producerea de colagen, consumul regulat de ceapă prevenind îmbătrânirea prematură a pielii.

Ceapa este bogată în complexul de vitamine B, inclusiv folat și piridoxină, care au roluri-cheie în metabolism, funcția nervoasă și producția de celule roșii din sânge.

ADVERTISEMENT

Ceapa se coacă în coajă la 100-150 de grade timp de 15-30 de minute. Pentru cele mai bune rezultate, se consumă jumătate de ceapă medie dimineața pe stomacul gol și jumătate cu 2-3 ore înainte de culcare.

Pentru coacerea cepei se poate utiliza cuptorul, aragazul sau cuptorul cu microunde. Pentru primele două, ceapa se împachetează în folie iar pentru cuptorul cu microunde capetele se pun într-un vas de sticle termorezistent.

Pentru a coace ceapa în tigaie, se taie ceapa în jumătate și se pune fiecare jumătate în tavă, ca o ceașcă inversată. Se coc fără unt și sub capac, timp de 10-15 de minute. Timp de coacere în cuptorul cu microunde: 15 minute.

Indiferent de metoda de coacere, rezultatul trebuie să fie o ceapă moale și parțial transparentă. Ceapa prea prăjită poate complica procesul de digestie și încetinește activitatea intestinelor.

Ceapă la cuptor – Beneficii

Proprietățile sale sunt capabile să reducă și să normalizeze nivelul glucozei. Ceapa coaptă conține sulf, care este responsabil de activarea pancreasului și de producția eficientă de insulină, fiind astfel recomandată persoanelor care suferă de diabet.

De asemenea, ceapa conține și fier, care este necesar pentru buna funcționare a sistemelor și organelor din corp. În caz de pneumonie sau bronșită, ceapa coaptă se poate utiliza și în cazul adulților și în cazul copiilor.

Consumul des de ceapă se recomandă și persoanelor care au probleme cu coagularea sângelui. După un accident vascular cerebral sau după un infarct, medicii recomandă consumul zilnic de ceapă la cuptor: ajută vasele la curățare, elimină plăcile aterosclerotice, ajută la normalizarea tensiunii arteriale și elimină și durerile de cap sau migrena.

Ceapa este indispensabilă și în tratamentul inflamațiilor dureroase și purulente. Tratamentul cu ceapă coaptă pentru abces durează doar 1-2 zile. Compresele de ceapă au un efect antibacterian și pot fi folosite pentru a trata hemoroizii (sub supraveghere medicală).

Ajutor pentru sănătatea inimii

Printre altele, ceapa conține și sulf, un mineral esențial pentru sănătate sistemului cardiovascular care protejează vasele de sânge. Un studiu efectuat pe 70 de persoane supraponderale cu hipertensiune arterială a constatat că o doză de 162 mg pe zi de extract de ceapă bogat în quercetină a redus semnificativ tensiunea arterială sistolică cu 3-6 mmHg, comparativ cu un placebo.

Mai mult, s-a demonstrat și faptul că ceapa scade nivelul colesterolului. Un studiu realizat pe 54 de femei cu sindromul ovarian polichistic, a constatat că consumul de cantități mari de ceapă roșie crudă (40-50 g / zi în cazul persoanelor supraponderale și 50-60 g / zi în caz de obezitate), timp de 8 săptămâni, a redus colesterolul total și LDL din sânge, comparativ cu un grup de control. În plus de asta, ceapa conține și antioxidanți și compuși care au proprietăți puternice antiinflamatorii.

Dovezile din studii realizate pe animale susțin că consumul de ceapă poate reduce factorii de risc pentru bolile de inimă, inclusiv inflamația, formarea cheagurilor de sânge și nivelurile ridicate de trigliceride.

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură rapidă și delicioasă – Rețetă de vară
Rețete

Prăjitură rapidă și delicioasă – Rețetă de vară

9 vitamine și minerale esențiale care pot ajuta la curățarea Ficatului Gras – Ficatul joacă un rol crucial în diferite procese esențiale din organism
Rețete

9 vitamine și minerale esențiale care pot ajuta la curățarea Ficatului Gras – Ficatul joacă un rol crucial în diferite procese esențiale din organism

Cancerul de colon este foarte tratabil atunci când este identificat în stadiile incipiente – 9 semne și simptome timpurii pe care Nu ar trebui să le ignori
Rețete

Cancerul de colon este foarte tratabil atunci când este identificat în stadiile incipiente – 9 semne și simptome timpurii pe care Nu ar trebui să le ignori

Mărirea în volum a prostatei – 7 alimente care ajută la prevenirea acestei probleme – Alimente recomandate pentru o prostată sănătoasă
Rețete

Mărirea în volum a prostatei – 7 alimente care ajută la prevenirea acestei probleme – Alimente recomandate pentru o prostată sănătoasă

Rinichii joacă un rol crucial în corpul nostru – Iată 9 semne de avertizare timpurii ale problemelor renale – Orice deteriorare poate avea consecințe grave
Rețete

Rinichii joacă un rol crucial în corpul nostru – Iată 9 semne de avertizare timpurii ale problemelor renale – Orice deteriorare poate avea consecințe grave

Buna circulație a sângelui este esențială – 10 alimente care reduc riscul de boli de inimă și îmbunătățesc funcția cognitivă
Rețete

Buna circulație a sângelui este esențială – 10 alimente care reduc riscul de boli de inimă și îmbunătățesc funcția cognitivă

Next Post
Mestecați căpăceala de la fagurele de miere – Tratează bolile respiratorii și parodontoza, reglează metabolismul, vindecă bolile de ficat și menține vitalitatea organismului

Mestecați căpăceala de la fagurele de miere - Tratează bolile respiratorii și parodontoza, reglează metabolismul, vindecă bolile de ficat și menține vitalitatea organismului

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Totul despre mușcate – Tăierea, plantarea și butășirea lor
Rețete

Totul despre mușcate – Tăierea, plantarea și butășirea lor

Trosnirea Articulațiilor – Ce este Zgomotul produs și care sunt Pericolele – 3 exerciții pentru Încheieturi Rigide
Rețete

Trosnirea Articulațiilor – Ce este Zgomotul produs și care sunt Pericolele – 3 exerciții pentru Încheieturi Rigide

14 alimente care țin la distanță bolile de inimă și curăță arterele – Consumă zilnic aceste alimente
Rețete

14 alimente care țin la distanță bolile de inimă și curăță arterele – Consumă zilnic aceste alimente

Ceaiuri recomandate de celebra Maria Treben – 5 ceaiuri pentru afecțiunile ficatului
Rețete

Ceaiuri recomandate de celebra Maria Treben – 5 ceaiuri pentru afecțiunile ficatului

Păpădie pentru sânge și ficat sănătos – Tonic hepatic cu păpădie
Rețete

Păpădie pentru sânge și ficat sănătos – Tonic hepatic cu păpădie

Cum ne ajută sucul de lămâie în detoxifiere, pierderea grăsimii, problemele pielii și dezechiliberele pH-ului
Rețete

Cum ne ajută sucul de lămâie în detoxifiere, pierderea grăsimii, problemele pielii și dezechiliberele pH-ului

  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Prima pagină

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate