Rețetă de nota 10 – Langoși cu smântână și cașcaval – Rețetă simplă și gustoasă, cu imagini, explicată pas cu pas – Încercați rețeta, o să vă placă!
Ingrediente necesare:
- 400 g făină
- 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
- 7 g sare
- 5 g zahăr
- 3 linguri ulei de măsline
- 130 ml lapte
- 130 ml apă
- 1 L ulei pentru prăjit
- Smântână și cașcaval pentru servit
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia și zahărul în laptele cald. Lăsăm amestecul deoparte, la loc cald, până drojdia se activează. Cernem făina într-un bol, adăugăm restul ingredientelor cu tot cu amestecul de drojdie și frământăm un aluat omogen și moale.
Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, timp de 45 de minute aproximativ. După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Îl împărțim în 3 părți egale din care formăm 3 bile. Acoperim cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm la dospit pentru încă 25-30 de minute.
Modelăm langoșii, trăgând ușor de aluat cu mâinile. Prăjim în baie de ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Servim cu smântână și cașcaval.
Savurați cu poftă! Poftă bună!