Pentru a-i permite corpului nostru să aibă tot ce are nevoie pentru a funcționa bine și pentru a avea grijă de el, totul depinde de dieta zilnică. Felul în care mâncăm are o influență considerabilă asupra sănătății noastre și funcționării corpului nostru. Printre alimentele de zi cu zi găsim o legumă cu virtuți deosebite: sfecla roșie.
Sfecla roșie protejează corpul
Întrucât este bogată în antioxidanți care au rolul de a lupta împotriva radicalilor liberi și în antocianiină, pigmentul care-i oferă culoarea frumoasă și are proprietăți protectoare împotriva îmbătrânirii celulelor și împotriva apariției bolilor, sfecla roșie de oferă multe motive pentru a o adăuga mai des în preparatele noastre.
Sfecla roșie are grijă de sănătatea cardiovasculară
Întrucât are o concentrație de mare de nitrați care se transformă în oxid nitric în organism, sfecla roșie ajută la relaxarea arterelor și contribuie la normalizarea tensiunii arteriale prea mari. Este capabilă să reducă nivelul colesterolului rău din sânge și să crească nivelul colesterolului bun, fiind un aliat de încredere al sistemului cardiovascular. Ajută și la purificarea sângelui, la regenerarea celulelor sale și la activarea circulației sângelui în tot corpul.
Sfecla roșie stimulează sistemul imunitar
Sfecla roșie conține vitaminele A, B și C, minerale precum fosfor, fier și magneziu și antioxidanți. Astfel, ajută la stimularea sistemului imunitar, la întărirea apărării sale naturale și la creșterea capacității sale de a lupta împotriva diferiților agenți patogeni.
Sfecla roșie stimulează procesul de digestie
Datorită conținutului de rubidiu, un element radioactiv care facilitează considerabil digestia, sfecla ajută la combaterea diferitelor tulburări digestive: balonare, constipare etc.
Sfecla roșie crește nivelul de energie și rezistența fizică
Sfecla roșie are o valoare nutritivă deosebită și capacitatea de a stimula circulația sângelui, astfel este eficientă în creșterea nivelului de energie din organism și în combaterea oboselii. Are capacitatea de a crește cu minim 20% performanța fizică și accelerează și timpul de recuperare după efort.
Sfecla roșie contribuie la scăderea în greutate
Unui dintre cele mai bune sfaturi naturale pentru slăbit este consumul de sfeclă roșie. Cu un conținut scăzut de valorii și un conținut bogat în fibre care cresc în volum odată ajunși în stomac, sfecla oferă o senzație rapidă și de lungă durată de sațietate.
Sfecla roșie purifică corpul
Sfecla se numără printre cele mai eficiente alimente pentru detoxifierea organismului. Este bogată în antioxidanți, fibre (pectina, de exenplu) și vitamine și astfel poate ajuta la curățarea ficatului. Atunci când ficatul scapă de toxine și deșeuri, întreaga funcționare a corpului este stimulată și îmbunătățită.