1.Imediat după ce se topește zăpada și solul se usucă, curățați paturile de căpșuni, îndepărtând frunzele de anul trecut, tăiați frunzele vechi de pe tufă și îndepărtați și mustățile și pedunculii.
2.Afânați foarte bine solul pentru a ajuta solul să se încălzească și să respire.
3.Fertilizați căpșunile, utilizând îngrășământ organic sau orice soluție solubilă.
4.Este foarte important să irigați căpșunile, primăvara devreme, cu apă fierbinte amestecat cu permanganat de sodiu. La fiecare tufă, folosiți câte 250 de ml din această soluție cu temperatura de 60 de grade Celsius.
5.Rezolvați și problema bolilor care se pot manifesta, de exemplu,, prin pătarea frunzelor, folosind preparate speciale. Ca măsură de prevenție, presărați frunzele cu cenușă.
6.Ultimul pas este să adăugați compost între rânduri și sub fiecare tufă.
Spor la grădinărit!