Organismul nostru se află într-un proces continuu de regenerare. În lipsa acestui lucru, corpul nostru s-ar degrada rapid și miracolul trupului atât de bine organizat nu ar fi posibil.
Procesele de regenerare sunt îngreunate atunci când o persoană este bolnavă.
Aici întră în joc medicina alternativă. Mulțumită diversității de nutrienți, mâncăruri și plante cu puteri extraordinare de vindecare, organismul nostru poate fi impulsionat să se vindece într-un timp record.
Atunci când vine vorba de medicina convențională, lucrurile stau cu totul altfel, recurgându-se doar la tratamente chimice extrem de dăunătoare și care nu impulsionează deloc sistemul imunitar care este menit să participe activ la procesul de vindecare.
Studiile au demonstrat că medicina convențională nu are dreptate și că organismul se poate vindeca singur, intrând în remisie.
Iată cele mai comune cazuri de regenerare rapidă
1. Regenerarea sistemului nervos
Există diverse alimente, 100% naturale, care și-au demonstrat efectele de regenerare asupra sistemului nervos.
De exemplu, potrivit unui studiu din 2010, combinația de ceai verde, carnitină și mure promovează regenerarea sistemului neuronal și potențează efectele celulelor stem în cazul bolilor neurodegenerative.
Alte substanțe care sprijină sistemul nervos: mure, ginseng, tanin, trigonelin, huperzina, rezveratrol, apinegin, curcumină.
2. Regenerarea ficatului
Componenta plantei de Licorce, glycyrrhiza, are proprietăți anti-virus extraordinare.
În cazul animalelor, are capacitatea de a ajuta la regenerarea ficatului.
Alte substanțe care ajută la regenerarea ficatului: ginseng coreean, planta roibos, vitamina E, carvacrolul din oregano.
3. Regenerarea celulelor beta
Medicina convențională încă nu a găsit un tratament pentru diabet, refuzând să recunoască efectul benefic al tratamentelor naturale.
Curcumina, vitamina D, salata, arginina, stevia, mătasea de porumb și avocado au capacitatea de a regenera celulele beta care sunt răspunzătoare de producerea de insulina atât de necesară diabeticilor de tip 1.
Odată ce aceste celule sunt fortificate, sunt capabile să ajute la reinstaurarea stării de sănătate.
4. Regenerarea hormonală
În acest caz, vine în ajutor vitamina C care are remarcabile puteri regenerative și capacitatea de a asista electronii răspunzători de funcționarea astrogenului, testosteronului și progesteronului.
Alături de o nutriție corespunzătoare, are capacitatea de a sprijini funcția glandelor sexuale, precum cea a ovarelor.
5. Regenerarea țesutului cardiac
Conform unui studiu recent, și țesutul cardiac este capabil de regenerare, cu ajutorul unor substanțe neocardiogene, care au rolul de a stimula formarea celulelor sănătoase: ginsengul siberian, extractul de vin roșu, N-Acetil-Cisteina și resveratrolul.
La fel, și celulele stem au un rol important în această regenerare: prin intermediul fătului, o pot ajuta pe mama să-ți regenereze celulele inimii.
6. Regenerarea cartilajelor, coloanei și încheieturilor
Resveratrolul și curcumina au un rol important în recuperarea rănilor de la nivelul coloanei.
În cazul artritei, de exemplu, este recomandat o dietă preponderent vegetariană: varză, fasole, nuci, spanac, legume închise la culoare.
Așadar, medicina naturistă începe să fie din ce în ce mai bine văzută, iar acest lucru îi deranjează pe cei care s-au obișnuit să facă bani de pe urma medicamentelor chimice.
Tratamentele alopate nu fac altceva decât să slăbească sistemul imunitar pe termen lung.
Cel mai sănătos lucru pe care-l putem face este să ne stimulăm sistemul imunitar.