Arterele se vor desfunda, iar riscurile de a dezvolta AVC sau infarct vor fi mai mici, datorită unui flux sangvin mai bun. Sunt cel puțin 9 astfel de alimente minune, la care este foarte recomandat să apelați, cel puțin de 3 ori pe săptămână.
Ceaiul verde. Abundă în catechine, substanțe foarte eficiente în prevenirea cancerului. Acestea acționează prin diferite mecanisme ce conduc la inhibarea dezvoltării celulelor canceroase. Ceaiul verde va distruge colesterolul. Trebuie consumat frecvent, două căni cu ceai verde vor preveni formarea cheagurilor, colesterolului și blocarea arterelor.
Rodia. Rodiile conțin fitochimicale cu proprietăți antioxidante, care nu permit înfundarea arterelor. Sucul de rodie stimulează producția de oxid de azot, care ”aerisește” arterele și permite un flux corect al sângelui.
Turmericul. Are puternice proprietăți antiinflamatoare, inflamația fiind una din principalele cauze ale arterosclerozei.
Avocado. Reglează valorile colesterolului și este indicat să fie consumat zilnic.
Broccoli. Foarte bogat în vitamina K, nu permite calciului să deterioreze arterele. Conține și multe fibre, care reduc tensiunea arterială și nivelul colesterolului.
Sparanghelul. Acest aliment curăță arterele natural și îmbunătățește starea de sănătate a inimii, reduce tensiunea și previne cheagurile.
Spirulina. Stabilizează tensiunea și relaxează pereții arterelor, reglând, în același timp, nivelul colesterolului.
Merișoarele. Foarte bogate în antioxidanți, scad colesterolul rău. Consumul zilnic de merișoare va scădea riscul îmbolnăvirilor de inimă cu 40%!
Scorțișoara. Acest delicios condiment reduce nivelurile colesterolului și accelerează metabolismul.
Sursă: doctorulzilei.ro