Ingrediente:

  • castraveți
  • mărar
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 frunze de coacăz
  • 2-3 frunze de hrean
  • 2-3 foi de dafin
  • 1-2 linguri sare
  • 2 linguri zahăr
  • 4-5 boabe de piper negru
  • 3 linguri oțet
  • apă

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem castraveții într-un vas cu apă pentru 2-3 ore.

2. Spălăm verdeața.

3. Curățăm usturoiul.

4. Sterilizăm borcanele.

5. Repartizăm verdeața în borcane. Adăugăm usturoiul, castraveții și apa.

6. După 60 de minute, scurgem apa din borcane și o punem la fiert. Adăugăm sarea, foile de dafin, boabele de piper negru și amestecăm. La primul clocot, turnăm marinada în borcane, pe care le închidem ermetic.