Ingrediente:
- castraveți
- mărar
- 2-3 căței de usturoi
- 2-3 frunze de coacăz
- 2-3 frunze de hrean
- 2-3 foi de dafin
- 1-2 linguri sare
- 2 linguri zahăr
- 4-5 boabe de piper negru
- 3 linguri oțet
- apă
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem castraveții într-un vas cu apă pentru 2-3 ore.
ADVERTISEMENT
2. Spălăm verdeața.
3. Curățăm usturoiul.
4. Sterilizăm borcanele.
5. Repartizăm verdeața în borcane. Adăugăm usturoiul, castraveții și apa.
6. După 60 de minute, scurgem apa din borcane și o punem la fiert. Adăugăm sarea, foile de dafin, boabele de piper negru și amestecăm. La primul clocot, turnăm marinada în borcane, pe care le închidem ermetic.