Ingrediente necesare:
- 400 g ardei kapia sau gogoșari
- 600 g ardei iuți, roșii
- 1 kg zahăr
- 1 litru de oțet
Mod de preparare:
Spălăm și uscăm ardeii, apoi îndepărtăm nervurile și sâmburii, apoi îi tăiem în mici fâșii. În tot acest timp, purtăm mănuși pentru a evita usturimea provocată de ardeii iuți.
Fierbem zahărul și oțetul într-un vas potrivit, timp de 30 de minute aproximativ sau până când se formează un sirop. Adăugăm apoi ți fâșiile de ardei și fierbem în continuare până obținem o dulceață bine legată.
Transferăm apoi dulceața fierbinte în borcane sterilizate pe care le închidem ermetic cu capace sterilizate. Învelim borcanele în pături călduroase și le lăsăm așa până se răcesc de tot.
Le depozităm apoi în cămară.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Margareta Cismașiu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.