Rețetă rapidă, cu imagini – Chec de casă cu mere – Chec fraged și pufos, moale și delicios – Pur și simplu se topește în gură…
Ingrediente necesare:
- 2 mere
- 200 g unt moale, la temperatura camerei
- 170 g zahăr tos
- 1 praf de sare
- 4 ouă mărimea M
- 8 g zahăr vanilat
- 250 g făină
- 50 g migdale măcinate
- 2 linguri praf de copt
- 150 ml lapte
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Punem untul și zahărul într-un bol. Adăugăm sarea și vanilia și mixăm spumă. Rând pe rând încorporăm și ouăle, mixând continuu. Încorporăm și migdalele măcinate după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. La final încorporăm și laptele și bucățelele de mere.
Transferăm aluatul într-o tavă de chec unsă cu unt și tapetată cu făină. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 1 oră.
După coacere, lăsăm checul să se răcorească, îl scoatem din tavă și îl lăsăm să se răcească complet. Înainte de servire îl pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!