Din ce se prepară?
10 L apă
20 g azotat de amoniu ( 1 cutie chibrituri cu vârf )
Cum procedăm?
Amestecați azotul de amoniu cu apa.
Udați culturile de usturoi de 2-3 ori, adăugând în total cel puțin 0,5 L de soluție sub fiecare tufă.
Afânați solul și mulciți cu paie.
Dacă hrăniți usturoiul înainte de ploaie, puteți să presărați doar azotatul de amoniu pe solul uscat, câte 5-6 grame sub fiecare tufă.
Acest îngrășământ se folosește în mijlocul lunii martie, atunci când zăpada este deja topită.
În această perioadă, usturoiul are mare nevoie de azot, care asigură o recoltă bogată, usturoi fără capete albe și cu căpățâni mari.
De regulă, se folosește gunoiul de grajd putrezit sau îngrășământul verde, însă puteți folosi oricare dintre aceste variante eficiente.
Spor la grădinărit!