kiloCalorii
marți, mai 20, 2025
kiloCalorii
No Result
View All Result

Fără unt și fără făină – Budincă cu orez și brânză dulce – Rețetă pas cu pas, în imagini

Fără unt și fără făină – Budincă cu orez și brânză dulce – Rețetă pas cu pas, în imagini

Rețetă pas cu pas, în imagini – Budincă cu orez și brânză dulce – Fără unt și fără făină

Ingrediente necesare:

  • 800 g brânză dulce de vaci, cu conținut mare de grăsime
  • 150 g orez crud sau 450 g orez fiert
  • 100 g smântână fermentată – se adaugă doar dacă brânza este uscată
  • 4 ouă medii
  • 130 g zahăr sau după gust
  • Jumătate linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • Fructe proaspete, mai puțin suculente: cubulețe de mere/ pere sau fructe de pădure, fructe uscate sau confiate

Pentru a coace budinca se poate folosi o tavă de 22-23 cm diametru sau în mai multe vase Ramekin cu diametru de 8-10cm.

ADVERTISEMENT

Mod de preparare:

Dacă fierbem orezul special pentru această budincă, atunci facem acest lucru până orezul va fi semipreparat, aproximativ 10 minute din momentul în care apa dă în clocot. Lăsăm orezul să se răcească. De asemenea, putem folosi și orez fiert rămas de la alt fel de mâncare. Cel mai important este ca orezul să nu fie condimentat și să fie rece.

Punem brânza de vaci într-un bol. Dacă este necesar, adăugăm și smântâna fermentată. Adăugăm 1 ou, sarea, zahărul vanilat și pasăm cu blenderul vertical până obținem o compoziție păstoasă și omogenă.

Adăugăm și orezul semi fiert și amestecăm foarte bine. După gust, putem adăuga acum și fructele proaspete/ confiate sau uscate. Noi am adăugat stafide spălate și uscate, merișoare uscate și ananas confiat. Amestecăm foarte bine.

Separat, mixăm 3 ouă împreună cu zahărul, la viteză mare, timp de 4-5 minute. Trebuie să obținem o compoziție albicioasă, voluminoasă și spumoasă. Încorporăm spuma în amestecul de brânză și orez, folosind spatula.

Tapetăm tava cu hârtie de copt, ungem cu unt și tapetăm cu griș. Transferăm compoziția pregătită anterior în tavă și coacem budinca timp de 40-50 minute, la cuptorul preîncălzit la 180 d grade. Când budinca se rumenește frumos și suprafața nu se lasă atunci când o apăsăm cu degetul, este gata.

Lăsăm budinca să se răcească timp de 20 de minute, după care o putem scoate din tavă și o putem transfera pe un platou. După răcire, budinca va deveni mai densă și se va separa mai ușor de pereții tăvii. După gust, o putem pudra cu zahăr pudră înainte de servire.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură rapidă și delicioasă – Rețetă de vară
Rețete

Prăjitură rapidă și delicioasă – Rețetă de vară

9 vitamine și minerale esențiale care pot ajuta la curățarea Ficatului Gras – Ficatul joacă un rol crucial în diferite procese esențiale din organism
Rețete

9 vitamine și minerale esențiale care pot ajuta la curățarea Ficatului Gras – Ficatul joacă un rol crucial în diferite procese esențiale din organism

Cancerul de colon este foarte tratabil atunci când este identificat în stadiile incipiente – 9 semne și simptome timpurii pe care Nu ar trebui să le ignori
Rețete

Cancerul de colon este foarte tratabil atunci când este identificat în stadiile incipiente – 9 semne și simptome timpurii pe care Nu ar trebui să le ignori

Mărirea în volum a prostatei – 7 alimente care ajută la prevenirea acestei probleme – Alimente recomandate pentru o prostată sănătoasă
Rețete

Mărirea în volum a prostatei – 7 alimente care ajută la prevenirea acestei probleme – Alimente recomandate pentru o prostată sănătoasă

Rinichii joacă un rol crucial în corpul nostru – Iată 9 semne de avertizare timpurii ale problemelor renale – Orice deteriorare poate avea consecințe grave
Rețete

Rinichii joacă un rol crucial în corpul nostru – Iată 9 semne de avertizare timpurii ale problemelor renale – Orice deteriorare poate avea consecințe grave

Buna circulație a sângelui este esențială – 10 alimente care reduc riscul de boli de inimă și îmbunătățesc funcția cognitivă
Rețete

Buna circulație a sângelui este esențială – 10 alimente care reduc riscul de boli de inimă și îmbunătățesc funcția cognitivă

Next Post
Macrou cu verdeață și lămâie – Rețetă simplă, rapidă și gustoasă – Macrou numai bun de servit în 15 minute

Macrou cu verdeață și lămâie – Rețetă simplă, rapidă și gustoasă - Macrou numai bun de servit în 15 minute

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Acestea sunt simptomele anemiei – Remedii naturale cu eficiență dovedită
Featured

Acestea sunt simptomele anemiei – Remedii naturale cu eficiență dovedită

Ce anume cauzează umflarea picioarelor? Iată și ce poți face pentru a ușura simptomele
Rețete

Ce anume cauzează umflarea picioarelor? Iată și ce poți face pentru a ușura simptomele

Amestecă mierea cu leuștean și consumă cât mai des – Asigură sănătatea inimii, stimulează sistemul nervos central, reglează menstruația și […]
Rețete

Amestecă mierea cu leuștean și consumă cât mai des – Asigură sănătatea inimii, stimulează sistemul nervos central, reglează menstruația și […]

Diabetul și fructele – 9 fructe recomandate și 8 fructe interzise
Rețete

Diabetul și fructele – 9 fructe recomandate și 8 fructe interzise

Plantați arpagicul așa – Metoda care garantează o recoltă bogată de ceapă
Rețete

Plantați arpagicul așa – Metoda care garantează o recoltă bogată de ceapă

1 cană cu cacao băută dimineaţa face adevărate minuni – Iată rețeta și toate beneficiile
Rețete

1 cană cu cacao băută dimineaţa face adevărate minuni – Iată rețeta și toate beneficiile

  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Prima pagină

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate