Rețetă simplă, rapidă și gustoasă – Macrou cu verdeață și lămâie – Macrou numai bun de servit în 15 minute
Ingrediente necesare:
- 1 macrou decongelat
- 1 lămâie
- 1 L apă
- 1 lingură sare
- 1 linguriță mărar uscat sau mărar proaspăt
- 2 foi dafin
Mod de preparare:
Turnăm apa într-o cratiță. Adăugăm zeama și coaja de lămâie, sarea, foile de dafin și mărarul. Amestecăm și aducem compoziția până la punctul de fierbere.
Între timp, curățăm macroul de măruntaie, de pelicula neagră din interior, de cap, coadă și înotătoare. Îl spălăm foarte bine și îl porționăm în bucăți potrivite.
Când amestecul din cratiță dă în clocot, adăugăm bucățile de macrou și le fierbem timp de 8-10 minute după ce apa dă din nou în clocot, pe foc moderat.
Scoatem peștele din cratiță și îl servim cu cartofi natur sau garnitura preferată. De asemenea, se poate servi și rece, presărată cu verdeață proaspătă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!