Ingrediente:

  • 2 kg ardei grași
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 10 boabe piper negru
  • 200 g zahăr
  • 1 lingură oțet
  • 1 legătură mărar
  • 3 frunze de dafin
  • 2 linguri sare
  • 1.5 l apă

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm ardeii, pe urmă îi curățăm de semințe.

2. Curățăm usturoiul.

3. Într-un vas, turnăm apa. Adăugăm usturoiul, frunzele de dafin, boabele de piper, zahărul, sarea, mărarul. Amestecăm bine și punem vasul pe foc. Când a început să clocotească, adăugăm ardeii și îi fierbem 15 minute.

4. Luăm vasul de pe foc, adăugăm oțetul și repartizăm compoziția în borcane, pe care le închidem ermetic.

Poftă mare!

Loading...