Ingrediente:

  • 2 kg caise
  • 1,5 kg zahăr
  • 4 g sare de lămâie
  • 300 ml apă

Mod de preparare:

1. Pentru început, sterilizăm 8-10 borcane de 250 ml.

2. Într-un vas, turnăm apa. Adăugăm zahărul și amestecăm bine, pe foc mic, până când obținem un sirop omogen. Luăm vasul de pe foc și adăugăm sarea de lămâie.

3. Îndepărtăm sâmburii la caise.

4. Turnăm siropul peste caise. Le lăsăm 10 minute.

5. Amestecăm bine și scurgem siropul și îl punem la fiert.

6. Acoperim iar caisele cu sirop de zahăr. Le lăsăm 30 de minute.

7. Procedăm la fel de 3 ori.

8. Repartizăm caisele în borcane.

9. Adăugăm același sirop fierbinte. La final, închidem borcanele ermetic.