Fursecuri moi și sfărâmicioase, umplute cu gem de caise – Fursecuri Nero
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 150 g unt moale
- 150 g zahăr pudră
- 5 gălbenușuri
- 1 plic zahăr vanilat
- 250 g făină
- 1 linguriță praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- Gem de caise sau gemul preferat
- 50 g ciocolată topită
- 1 linguriță ulei
Mod de preparare:
Mixăm untul spumă împreună cu zahărul. Treptat încorporăm și câte un gălbenuș, mixând bine de fiecare dată. La final încorporăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt. Transferăm aluatul într-un poș. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și formăm fursecurile pe ea.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 12-15 minute. Fursecurile nu trebuie să se rumenească tare. După coacere, le lăsăm să se răcească. Lipim 2 câte 2 cu gem.
Topim ciocolata pe baie de aburi, împreună cu uleiul. Decorăm fursecurile cu glazură. Servim a doua zi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!