Un adevărat deliciu – Desert răcoritor cu lichior de ouă și frișcă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr tos
- 3 linguri făină
- 1 lingură pudră de cacao
- 3 /4 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 ml frișcă lichidă
- 200 ml lichior de ouă
- 80 g unt
- 80 g zahăr pudră
- 2,5 lingurițe gelatină pudră
- Apă caldă
Ingrediente necesare pentru jeleu:
- 150 ml lichior de ouă
- 2 lingurițe gelatină pudră
- 30 ml apă
Alte ingrediente necesare:
- Rulouri de napolitană pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Adăugăm făina cernută și amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao.
Tapetăm o tavă rotundă de 23 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Coacem blatul timp de 20 de minute aproximativ, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. După coacere, lăsăm să se răcorească câteva minute după care scoatem blatul din tavă, îndepărtăm hârtia de copt și punem înapoi în tavă. Îl lăsăm să se răcească complet.
Pentru cremă, mixăm untul spumă împreună cu zahărul pudră. Lingură cu lingură, încorporăm lichiorul, mixând continuu.
Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj: punem în apă călduță după care o încorporăm în compoziția cu lichior de ouă. La final încorporăm și frișca bătută spumă tare. Întindem crema astfel obținută pe blat, uniformizăm și dăm tortul la frigider pentru 1-2 ore.
Pentru jeleu, dizolvăm gelatina în apă fierbinte după care o amestecăm cu lichiorul. Turnăm peste stratul de cremă, uniformizăm. Îndepărtăm marginile tăvii și decorăm cu rulouri din napolitană.
Savurați cu poftă! Poftă bună!