Desert Mușuroi de cârtiță – Se prepară din 4 ouă, 500g mascarpone, 100g făină, 250 ml frișcă lichidă, 3 banane și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 110 g unt topit
- 100 g făină
- 20 g pudră de cacao
- 5 g praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g mascarpone sau brânză de vaci
- 250 ml frișcă lichidă
- 60 g ciocolată rasă
- 200 ml lapte condensat
- 3 banane
- Jumătate de lămâie
Alte ingrediente necesare:
- 2 linguri apă
- 3 linguri miere
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle împreună cu zahărul după care încorporăm uleiul. Adăugăm și făina cernută, pudra de cacao, praful de copt și omogenizăm.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă rotundă. Transferăm compoziția în ea și coacem blatul timp de 35 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Lăsăm blatul să se răcească.
Mixăm spumă frișca lichidă după care încorporăm în ea mascarpone, laptele condensat și ciocolata.
Scobim cu grijă baza blatului, făcând o adâncitură de aproximativ 3 cm și lăsând o bordură de 3 cm grosime. Fărâmițăm blatul scobit și punem deoparte.
Amestecăm apa cu mierea și ungem blatul din tavă. Punem bananele tăiate în jumătăți (pe lungime) și le stropim cu zeamă de lămâie.
Umplem cu cremă și presărăm blatul fărâmițat peste cremă. Punem tortul la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!