Rețetă simplă și rapidă – Prăjitură la tavă cu mere, super moale și pufoasă
Ingrediente necesare:
- 3 mere
- Zeama de la jumătate de lămâie
- 3 ouă
- 100 g unt moale
- 150 g zahăr tos
- 150 g făină
- 50 g amidon de porumb
- Jumătate plic praf de copt
- 180 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 180 de grade și tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 28*18 cm.
Spălăm, curățăm și tăiem merele în jumătăți. Îndepărtăm cotoarele, semințele și tăiem în felii subțiri. Punem într-un bol și le amestecăm cu zeama de la jumătate de lămâie.
Mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul. Adăugăm untul moale și mixăm până la omogenizare.
Adăugăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt și cu amidonul și omogenizăm din nou.
Mixăm frișca spumă tare, adăugăm în ea câteva linguri din compoziție, omogenizăm și transferăm totul înapoi în compoziția cu făină. Amestecăm până la omogenizare.
Transferăm compoziția astfel obținută în tava pregătită, punem deasupra feliile de mere și coacem timp de 30 de minute.
După ce prăjitura se răcorește un pic, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!