Ingrediente pentru aluat:

  • 250 ml chefir
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingură ulei
  • 400 g făină

Ingrediente pentru umplutură:

  • 100 g salam
  • 1 roșie
  • ulei

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm chefirul. Adăugăm bicarbonatul, sarea, oul, uleiul și amestecăm foarte bine. Adăugăm făina cernută și frământăm până când obținem un aluat moale și pufos.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem salamul felii. Procedăm la fel și cu roșiile.

3. Întindem aluatul în 2 foi subțiri și egale. Repartizăm salamul și roșiile pe o foaie de aluat.

4. Pe deasupra, așezăm a 2-a foaie de aluat. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe pe care le coacem într-o tigaie încinsă cu ulei, până se rumenesc frumos.

Poftă bună!

Loading...