Cîntăriţi un kilogram de stafide uscate şi mîncaţi în fiecare zi, pe stomacul gol, exact 40 boabe.
Dupa ce terminati toate boabele, mai luaţi încă un kilogram şi mîncaţi-l după următoarea schemă:
ziua 1 – 40 boabe
ziua 2 – 39 boabe
ziua 3 – 38 boabe
ș.a.m.d pînă ajungeţi la ziua 31 – 10 boabe / zi
Stafidele reprezinta un tonic si un energizant natural al organismului, excelent pentru a combate oboseala si a preveni depresia. De asemenea, au un continut bogat in fibre, inlesnind astfel procesul de digestie si aducand colesterolul la un nivel rezonabil.
Pentru că sunt bogate în antioxidanţi şi vitamina C, stafidele sunt recomandate în timpul iernii, pentru a ne stimula sistemul imunitar.
Tratamentul cu stafide pentru impotenta
Stafidele negre sunt benefice pentru redobandirea vigorii sexuale. Dupa ce le spalati bine cu apa, fierbeti-le cu putin lapte. Astfel se vor umfla si se vor indulci.
Mancati stafide si beti lapte. Incepeti cu 30 grame stafide si 200 ml lapte de trei ori pe zi, apoi mariti treptat cantitatea de stafide pana ajungeti la 50 grame pe zi.
Decoct de stafide – pentru calmarea tusei
Ingrediente: 200 g stafide, 300 ml apa, 600 g zahar, 100 ml must, 150 g miere de albine.
Mod de preparare: se fierb stafidele cu apa timp de 10 minute, apoi se strecoara. Zeama rezultata se tine pe baia de apa si se adauga zaharul cate putin. Se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana la dizolrea zaharului si obtinerea unui sirop. in acesta se adauga mustul si mierea, amestecandu-se bine, pentru omogenizare. Preparatul se pune la pastrare la rece.
Mod de administrare: cate o lingurita dimineata pe stomacul gol si una seara inainte de culcare. Daca in timpul zilei se declanseaza o criza de tuse se administreaza o lingurita de preparat.
Indicat in afectiuni pulmonare (astm, bronsite), hepatice, renale, traheale, in aciditati, ulcer, anemii, boli de nervi, scleroza multipla, leuconevraxita, cancer, colita, diabet.
Boli de piele
Stafidele se fierb in ulei si zeama de ridiche neagra.
Alifie de stafide
Ingrediente: 100 g stafide (moi), 100 g migdale dulci, 50 g ceara alba de albine, 200 ml ulei de floarea-soarelui.
Mod de preparare: stafidele se spala si se znta intr-un servet curat, iar migdalele se piseaza cu un obiect de lemn pana se transforma in pulbere. Toate ingredientele se pun intr-o craticioara emailata. Aceasta se pune la foc domol si se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana la obtinerea unei creme.
Preparatul se ia de pe foc si se tine in repaus 12 ore, dupa care se reincalzeste si se strecoara printr-o panza de tifon. Lichidul scos rezultat se toarna intr-un borcan, se astupa si se pastreaza in frigider sau in alt loc racoros.
Mod de administrare: se ung buzele crapate de mai multe ori pe zi sau preventiv, atunci cand se merge prin frig.