Pentru a măsura ingredientele, am folosit o cană de 250 ml
Ingrediente necesare:
- O cană și jumătate făină
- 6 ouă
- 1 cană zahăr
- Jumătate cană ulei
- 200 g iaurt cu 3,5% grăsime
- 2 lingurițe coajă de lămâie
- 1 lingură pudră de cacao neagră
- 1 vârf de cuțit sare
- 1 linguriță praf de copt
- 400-500 g fructe ( proaspete, congelate sau din compot ), noi am folosit vișine
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Primul pas este să preîncălzim cuptorul și să tapetăm o tavă de 25*35 cm cu hârtie de copt.
Într-un bol, mixăm ouăle cu sarea după care adăugăm treptat și zahărul și iaurtul.
Turnăm și uleiul încet, ca la maioneză.
Adăugăm și coaja rasă de lămâie.
La final, încorporăm cu o spatulă de silicon făina cernută și amestecată cu praful de copt.
Vom obține un aluat cu o consistență ca de pandișpan, însă dacă este prea moale, mai putem adăuga 1-2 linguri de făină.
Transferăm jumătate din cantitatea de aluat în tava pregătită.
În cealaltă jumătate de aluat încorporăm pudra de cacao.
Distribuim aluatul cu cacao peste cel din tavă, folosind o lingură.
Cu coada lingurii, putem face diferite forme.
La final, distribuim și fructele bine scurse de zeamă peste aluat și dăm tava la cuptor.
Coacem prăjitura timp de 35-40 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm să se răcească în tavă, după care transferăm prăjitura pe un platou, o pudrăm cu zahăr pudră și o porționăm.
Să savurați cu poftă acest pandișpan pufos. Poftă bună!