Pentru a măsura ingredientele, am folosit o cană de 250 ml

Ingrediente necesare:

  • O cană și jumătate făină
  • 6 ouă
  • 1 cană zahăr
  • Jumătate cană ulei
  • 200 g iaurt cu 3,5% grăsime
  • 2 lingurițe coajă de lămâie
  • 1 lingură pudră de cacao neagră
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 400-500 g fructe ( proaspete, congelate sau din compot ), noi am folosit vișine
  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Primul pas este să preîncălzim cuptorul și să tapetăm o tavă de 25*35 cm cu hârtie de copt.

Într-un bol, mixăm ouăle cu sarea după care adăugăm treptat și zahărul și iaurtul.

Turnăm și uleiul încet, ca la maioneză.

Adăugăm și coaja rasă de lămâie.

La final, încorporăm cu o spatulă de silicon făina cernută și amestecată cu praful de copt.

Vom obține un aluat cu o consistență ca de pandișpan, însă dacă este prea moale, mai putem adăuga 1-2 linguri de făină.

Transferăm jumătate din cantitatea de aluat în tava pregătită.

În cealaltă jumătate de aluat încorporăm pudra de cacao.

Distribuim aluatul cu cacao peste cel din tavă, folosind o lingură.

Cu coada lingurii, putem face diferite forme.

La final, distribuim și fructele bine scurse de zeamă peste aluat și dăm tava la cuptor.

Coacem prăjitura timp de 35-40 minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Lăsăm să se răcească în tavă, după care transferăm prăjitura pe un platou, o pudrăm cu zahăr pudră și o porționăm.

Să savurați cu poftă acest pandișpan pufos. Poftă bună!