Sucul de urzică are efecte tonice, revigorante și nutritive pentru întregul organism.
La capitolul fibre, proteine și carbohidrați, urzica este comparată cu orzul și cu grâul.
Este o infuzie naturală de sănătate care conține vitaminele A și C, sodiu, calciu, fier, antioxidanți, acizi grași etc.
Are un conținut nutrițional bogat, datorită căruia ajută la creșterea vitalității organismului.
Vechii egipteni foloseau ceaiul de urzică pentru a atenua durerile articulare și de spate.
Pentru persoanele care suferă de dureri musculare, sciatică, dureri de spate, este recomandată folosirea urzicii sun formă de alifie, băi, suc sau ceai.
Cura cu suc se urzică pentru dureri articulare, musculare și reumatice
Pentru cele mai bune rezultate, sucul de urzică trebuie administrat în cantități mari de câte 2 sau 3 pahare pe zi, adică între 500-700 ml de suc / zi.
Puteți stoarce direct urzicile proaspete, dar trebuie să știți că gustul nu va unul agreabil și va fi destul de greu de consumat în formă concentrată.
Așadar, recomandarea este să amestecați sucul cu apă, suc de lămâie și miere de albine, sau cu măr și morcov.
Folosiți un măr mare și un morcov mare la o mână de urzici.
Beneficii
-ameliorează durerile de umăr, genunchi, spate, coloană, menstruale, musculare
-are efect antiinflamator, depurativ, anti-anemic, regenerator, calmant
-este un vindecător intern general: crește imunitatea la boli și rezistența la efort
-poate preveni anemia și bolile cardiovasculare
-ajută la detoxifierea sângelui, rinichilor, ficatului
-ajută la eliminarea excesului de acid uric
-este benefică în caz de edeme, gută sau infecții urinare