Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Cuib de viespi și melcișori (cu cremă din albușuri și cocos) – Se prepară din 400g făină, 4 ouă, 100g fulgi de cocos, 250g zahăr și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 100 ml lapte
- 20 g drojdie proaspătă
- 400 g făină
- 220 g unt moale
- 3 linguri zahăr
- 4 gălbenușuri
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 4 albușuri
- 250 g zahăr
- 100 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Pentru aluat, dizolvăm drojdia în 100 ml de lapte cald, adăugând și 1 linguriță de zahăr. Lăsăm drojdia să se activeze. Cernem făina într-un bol, adăugăm drojdia, zahărul rămas, gălbenușurile și untul moale. Frământăm un aluat omogen și neted.
Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit până pregătim umplutura.
Punem într-un vas albușurile și zahărul. Punem vasul pe baie de aburi și mixăm la viteză mică timp de 3 minute. încorporăm și fulgii de cocos, mixând pentru încă 1 minut.
Pe suprafața de lucru presărată cu făină, întindem aluatul în formă dreptunghiulară, subțire. Întindem umplutura răcită peste aluat, lăsând o margine de 3-4 cm pe o parte. Rulăm.
Tăiem în rondele de 2 cm grosime și le punem într-o tavă rotundă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 20-25 minute.
Dăm aluatul umplut rămas la frigider pentru câteva minute, după care tăiem tot în rondele de 2 cm grosime și le transferăm pe o tavă, lăsând spațiu suficient între acești melcișori. Coacem melcișorii timp de 20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!